Je cyclus in balans: van verwarring naar helderheid.

"Ik heb last van een onregelmatige en/of pijnlijke cyclus. Soms ervaar ik daarnaast onverklaarbare lichamelijke of psychische klachten. Ik loop vast."

Dit brengt pijn, frustratie en vermoeidheid met zich mee. Misschien heeft het zelfs steeds meer impact op je dagelijks leven. Je verlangt ernaar te begrijpen wat er schuilgaat achter je klachten. Je wilt verandering: een regelmatige cyclus, minder pijn, meer rust. Maar waar begin je? De hoeveelheid informatie overweldigt je…

Hoe zou het zijn als je een gids had op jouw pad?

Na de bevalling: jezelf weer terugvinden.

"Ik zit niet lekker in mijn vel. Ik ben moeder geworden, maar herken mezelf niet meer. Ik verlang naar een nieuwe kijk op (postpartum) gezondheid."

Je voelt je vaak moe of opgebrand, en dat beperkt je. Je weet dat je niet meer dezelfde vrouw bent als vóór je zwangerschap en bevalling, maar wie ben je dan wél? Je wilt groeien, je wilt je goed voelen in je lijf en geest. Misschien sta je op een kruispunt in je leven.

Hoe ga jij verder?

Burn-out: de weg terug naar energie.

"Ik ben constant uitgeput en niets lijkt meer écht te helpen. Mijn hoofd is vol, mijn lijf zwaar. Hoe kom ik hieruit?"

Je voelt je opgebrand, alsof je batterij altijd leeg is. Rust nemen helpt nauwelijks en het lijkt alsof je jezelf bent kwijtgeraakt. Misschien pieker je veel, slaap je slecht of voel je je emotioneel uitgeput. Je wilt weer energie ervaren, maar weet niet waar je moet beginnen.

Hoe zou het zijn om stap voor stap weer op te laden en opnieuw in je kracht te komen?

(Peri)menopauze: jouw lichaam, jouw regels.

Ik ervaar (peri)menopauzale klachten. Ik wil beter voor mezelf zorgen, maar ‘iets’ houdt me tegen."

Je weet wat je kunt doen om je beter te voelen, maar het lijkt alsof hoofd en lijf niet meer samenwerken. Je neemt je voor om veranderingen door te voeren, maar onderweg verlies je je koers. Zeker wanneer ongemakkelijke gevoelens als onzekerheid, spanning of angst de kop opsteken.

Hoe zou het zijn als je je eigen koers weer vindt en vasthoudt in een wereld die voortdurend verandert?

Tijdens een consult ‘zoomen we in’.

Kiezen we voor ‘vertraging’.

Weet je wel?

Dat gevoel van ‘ruimte’, waar het hart zachter wordt.

Veiligheid, waar je gevoelens ruimte kunnen krijgen.

Oók de ongemakkelijke gevoelens, zoals onzekerheid, spanning en angst.

Eerst je lichaam, dan de rest.

Op deze manier vind je een weg waarbij hoofd, hart en handen verbonden zijn.

Een weg waar je trouw blijft aan jezelf.

Je her-innert de wegen hoe jij je eigen koers houdt in een wereld die constant verandert.

Hoe ziet dat er praktisch uit?

1

We starten met een uitgebreide inventarisatie van jouw gezondheid. In de meeste gevallen vul je vooraf of na het eerste consult een vragenlijst in en deel je informatie over eventuele supplementen, medicatie en recente (bloed)uitslagen. Zo kunnen we tijdens onze gezamenlijke sessies direct de diepte in. Pas op, ik vraag je het hemd van het lijf 😉

2

Tijdens ons eerste gesprek bekijken we samen de informatie die je hebt gedeeld, maar bovenal neem ik de tijd en luister ik naar jouw verhaal. Een goed begin is het halve werk, niet waar? Indien nodig voer ik een kort lichamelijk onderzoek uit, zodat we een compleet beeld krijgen van jouw gezondheid en de factoren die hierop van invloed zijn.

3

In mijn praktijk beoefen ik integrale geneeskunde. Dit betekent dat geen enkele behandeling standaard is: wat voor de één werkt, hoeft voor een ander niet effectief te zijn. Daarom nemen we de tijd om naar alle aspecten van jouw gezondheid te kijken: voeding, beweging, ontspanning, ademhaling, slaap, werk, omgeving en achtergrond.

Met mijn brede expertise zet ik diverse tools in, zoals aanvullend onderzoek, lichaamsgericht werk en diepgaande reflectieve gesprekken. Jij houdt altijd de regie over jouw proces – samen zoeken we naar wat voor jou het beste werkt. Dit noemen we zorg op maat.

4

Vaak nodig ik je na elke sessie uit om een persoonlijke reflectie te schrijven. Dit helpt je om inzicht te krijgen in wat er tijdens de sessie is aangeraakt. Daarnaast krijg je gerichte thuisopdrachten om het veranderingsproces te ondersteunen en te bekrachtigen.

[email protected]

06 – 13 45 57 53

Kwaliteit

Aangesloten bij CAT
en CRKBO.

Credits

Fotografie Dokter Rianne: Bob Kelderman en Ilse Raps

[email protected]

06 – 13 45 57 53

Kwaliteit

Aangesloten bij CAT
en CRKBO.

Credits

Fotografie Dokter Rianne: Bob Kelderman en Ilse Raps

© 2025 Dokter Rianne. Alle rechten voorbehouden.